Turime

Baltasis vynas Château de Saint Martin Grande Réserve Cru Classé

30.00

Baltasis sausas vynas

Kilmės šalis:  Prancūzija, Regionas: Provansas

Vyndarystė: Tradicinė

Vynuogės: Clairette, Rolle, Ugni-blanc

Alkoholio kiekis: 13 % alk. tūrio

Talpos: 0,75 l

SKU: 376009835222 Kategorijos: ,
Likutis parduotuvėse:
Quadrum: 4vnt. Stadium: 4vnt. Panorama: 6vnt.

Aprašymas

Aprašymas: Château de Saint Martin istorija siekia Senovės Romos laikus, nes dvaras yra pastatytas ant romėnų vilos griuvėsių. Žemė aplink dvarą vynuogininkystei yra naudojama jau daugiau nei du tūkstančius metų.

Dabartinis dvaras buvo pastatytas XVIII amžiuje, klasikinės Provanso architektūros stiliumi. Dvaras priklauso tai pačiai šeimai nuo Prancūzijos revoliucijos laikų, todėl yra ilgalaikių tradicijų ir paveldo saugojimo svarbos įrodymas. Šis tęstinumas yra labai svarbus išlaikant dvaro reputaciją ir gaminamo vyno kokybę.

1955 m. Château de Saint Martin buvo suteikta prestižinė Cru Classé klasifikacija. Šis pripažinimas sustiprino jo, kaip vieno iš svarbiausių Provanso vyno dvarų statusą. Klasifikacija buvo pagrįsta gaminamo vyno kokybe ir jos išlaikymo pastovumu bei ilgametėmis vyno gamybos tradicijomis.

Mechaninis derliaus nuėmimas naktį. Maceravimas su odelėmis 3–4 valandas. Alkoholinė fermentacija kontroliuojamoje temperatūroje – nuo 15°C iki 17°C.

Spalva: Blyški šiaudo

Aromatas: Subtilios persikų, abrikosų ir baltojo nektarino užuominos. Baltų gėlių, tokių kaip sausmedis ir jazminas natos. Šviežios žolelių natos, įskaitant čiobrelius, rozmarinus. Išskirtinis minerališkumas, kurį būtų galima apibūdinti kaip jūros vėją, būdingą regiono teritorijai.

Skonis: Dominuoja citrusinių vaisių, ypač citrinų ir žaliųjų citrinų skoniai, kuriuos papildo žali obuoliai ir kriaušės. Didelis rūgštingumas, suteikiantis gyvą ir gaivų pojūtį burnoje. Vidutinio svarumo. Švelnios, šiek tiek kreminės tekstūros už kurią atsakinga Rolle vynuogė. Ryškios mineralinės natos, suteikiančios gylio ir sudėtingumo. Ilgas poskonis.

Derinimas su maistu: Tinka su austrėmis, midijomis, ant grotelių keptomis krevetėmis ir žuvies patiekalais, ypač su citrinos ar žolelių marinatais. Dera su šviežiomis salotomis, ypač su citrusinių vaisių, ožkos sūrio pagardais. Pagerina daržovių patiekalų, tokių kaip ratatouille, ant grotelių kepti šparagai ir cukinijos, skonį. Tinka su minkštais sūriais, tokiais kaip ožkos sūris, brie ir mocarela. Taip pat dera su Viduržemio jūros regiono skoniais – alyvuogių aliejus, česnakai ir šviežios žolelės.

Patiekimas: 8°-12°C

Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija produkto aprašyme, kuri pateikiama elektroninėje parduotuvėje, yra bendro pobūdžio, todėl nėra tapati informacijai, nurodomai ant produkto pakuotės. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė ir gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodomos elektroninėje parduotuvėje pateiktų prekių aprašymuose. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės.